Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007.04.06. Kisalföld újságcikk

 

Tizenkét zsák ruhaneműt gyűjtöttek és "szállítottak házhoz" a baráti kör tagjai.

A soproni Dübörgő Vándorok Motoros Baráti Kör tagjai nadrágokkal, szoknyákkal, cipőkkel, dzsekikkel, táskákkal lepték meg az ágfalvi Napszak Integrált Intézmény lakóit, akik számára a húsvéti ajándék átadásakor motorbemutatót is rendeztek.

Nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták az ágfalvi Napszak Integrált Intézmény lakói a szebbnél szebb kétkerekűekkel udvarukra begördült soproni szelíd motorosokat. A baráti kör tagjai nem érkeztek üres kézzel, ajándékot is hoztak. Egyikük, Kuti László ezúttal nem Yamahájával, hanem tizenkét zsáknyi ruhaneművel megpakolt kisteherautójával kísérte a csoportot.Kép

– Két éve alakítottuk meg a Dübörgő Vándorok Motoros Baráti Kör egyesületet, s már a kezdetekkor felvetődött a gondolat, tegyünk valami hasznosat környezetünkért – mondta Szaksz Tamás, a társaság alapítója, csillogó Honda 750-ese mellett. – Korábban édességekkel leptük meg a Virágfüzér napköziotthonosokat, Zsirán is megmotoroztattuk a szociális otthon lakóit.

„A határőrség jóvoltából időközben kétszázötven diáknak oktattunk motoros KRESZ-t. Ennek során felhívtuk a gyerkőcök figyelmét a motorozás fortélyaira és veszélyeire."

– Most húsvét idején az ágfalvi otthon lakóira gondoltunk, akiknek a Dübörgő Vándorok ruhaneműt, nadrágot, cipőt, táskát, dzsekit, kabátot gyűjtöttek rokonaik, ismerőseik körében. Amikor ilyen és hasonló akciókat kezdeményezünk, a karitatív szellem mellett az is vezérel bennünket, hogy tovább erősítsük a motoros társadalom pozitív megítélését. Várunk is körünkbe minden motorost a soproni Ibolya út 9-es szám alatt.

– Száznegyven bentlakója van az intézménynek, s minden felajánlást, ajándékot köszönettel fogadunk – vette át a szót Belényessy Albert, az ágfalvi intézmény igazgatója. – Szép gesztusnak tartjuk a Dübörgő Vándorok akcióját, az intézmény napi működésének biztosítása mellett ugyanis igen korlátozottak az eszközeink a bentlakók ruházatának bővítésére. A húsvéti ajándék nagy segítséget jelent a számunkra, nem beszélve arról az örömteli élményről, amelyet a motorok szép látványa szerzett gondozottjainknak.

G. M.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6. Drogmentes Magyarországért Maraton
9. nap
04.29.
Sopron


Az első kocsi fél kettőre odaér a találkozási ponthoz, ahonnan majd 15.00-kor indul a futás. Alig szállunk ki a kocsiból, már jönnek oda szülők gyerekekkel, hogy ők akkor regisztrálnának, mert 13.00 óta itt vannak, hogy benne lehessenek az első 300 futóban, aki pólót is kap.

Próbálunk rakodni és rendet tenni a kocsiban, de szinte lehetetlen, mert fél percenként érkeznek az újabb csoportok, akik regisztrálni akarnak a futásra.

Még fél három sincs, de a Paprét fele már tele van a Maratoni pólóban beszélget, melegítő résztvevőkkel.

Ekkor kanyarodik be a parkolóba a tűzoltóautó.
Aztán a második.
Aggodalomra semmi ok, mivel a város tűzoltóparancsnoka a Soproni rendezvény fővédnöke, magától értetődik, hogy a tűzoltók a bevonuláson is jelen lesznek.Kép

Majd megjönnek a motorosok.
Vagy 20 csillogó-villogó gépcsoda, a Dübörgő Vándorok motoros társaság, akik hasonlóan a többi komoly társasághoz, mesze nem felelnek meg a motorosokról, a komolytalan filmek alapján kialakult képnek. Mikor kicsit beszélgetek a vezetőjükkel kiderül, hogy gyakorta járnak jótékony rendezvényekre, sokszor ruhát és ételt osztanak, természetesnek vették hát, hogy demonstráljanak egy olyan rendezvénye, ahol a drogok ellen léphetnek fel.

Aztán két autóból kiszállnak a Brazil dobosok.
Néhány felnőtt, de többségében fiatalok és gyerekek, hatalmas fém dobokkal a testük előtt keresztben, a kezükben ütők és kisdobok.
Egyszerűen hihetetlen,lenyűgöző s magával ragadó, amikor rázendítenek.
A ritmus mintha valahogyan utat találna az ember fülén át közvetlenül a lábához, és anélkül, hogy tudnánk, mi történik, már dallamra lépkedünk egyhelyben, és már ritmusra jár a kezünk, csapkodjuk a combunkat és egy ütemre bólogatunk.

Közben lassan kezdődik a bemelegítés, szinte együtt mozog a tér, aztán beér a maratoni csapat, lobognak a zászlók, döngenek a dobok, és a rendőr motorosok szárnyai alatt a 300 fős menet megindul Sopron utcáin át a Plázához.

Elől a Maratonisták zászlóval, aztán a csatlakozói tömeg, profi sportolók, amatőrök, fiatalok, öregek, szülők és karon ülő gyerekek egy nagy vegyes mezőnyben, majd a Maratoni kocsi, aztán a motorosok, majd a két tűzoltókocsi és a két másik maratoni kísérő autó.

Lenyűgöző bevonulás két kilométeren át.

Hatalmas célkapun át futunk be a Pláza mellett álló színpadhoz, ahol a már javában zajló műsorba beilleszkedik a csapat bemutatása és az elmaradhatatlan Kapitány avatás, aztán jönnek a tánccsoportok, jön az önvédelmi bemutató és jön a Palcsó Tomi, akinek olyan élőben a hangja, amilyen hang nincs is…

Eközben zajlik az íjászat, és hátul a kvadok (négy kerekű motorok) kipróbálása, az ugráló vár gőzerővel működik, a drogfelvilágosító sátorban pedig egymásnak adják át a padot az érdeklődők.

Miután mi is megcsodáltuk az oldalt kiállított lenyűgöző felszereltségű tűzoltóautókat és elbeszélgettünk az azokat bemutató tűzoltókkal, lassan összeszedjük a holminkat és búcsút intve a műsorvezető Beleznay Endrének elindulunk a szállásunk felé.

Ez a Soproni befutás olyan volt, mint ahogyan mindig is elképzeltük az ideális befutást: pörgő volt, lendületes, izgalmas és látványos, remek emberek és szervezetek csatlakoztak hozzá és igazán sok embert megmozgatott.
Volt benne drogprevenció és voltak benne mindenféle színes programok, amiben tényleg mindenki megtalálhatta a maga kedvére valót.

Sopron bebizonyította: lehet színesen és érdekesen tenni jó ügyekért. Lehet úgy programot szervezni a drogmentességért, hogy azt mindenki élvezze, aki csak részt vesz benne…

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dvmbk

(kutya mbe., 2010.03.07 09:47)

Szabolcs ezt csak azért írtam, mert negyon szeretlek téged, egyszer átjössz hozzám szexszelni ??

kutya mbe.

(dvmbk, 2010.03.07 09:44)

Szabolcs ezt csak azért írtam, mert negyon szeretlek téged, egyszer átjössz hozzám szexszelni ??

dvmbk

(kutya mbe., 2009.01.03 14:14)

Kedves Szabolcs kérlek a nyilt oldalunkon jelentkezz be légyszives álltalában miden hó második hétfőjén van gyülés a Smauzer vendéglőben Köszönettel: kutya

szurok.szabolcs@chello.hu

(Szurok Szabolcs, 2008.12.30 18:25)

Nem találok más elérhetőséget,ezért itt szeretnék érdeklődni,hogy van-e valami lehetőség a baráti körbe belépni!?várom válaszotokat,köszönettel Szurok Szabolcs

Oldal

(István, 2008.12.29 19:13)

Üdv!
Nagyon jó az oldalatok!
Csak igy tovább és berregjenek azok a mocik:)

mert könnyen azonosítanak velük

(vigyázzatok, hol jelentek meg, 2008.06.16 19:54)

http://www.sopron.info.hu/2008/05/16/fusson-tom-cruiseert/
http://www.sopron.info.hu/2008/01/24/a-szcientologiai-egyhaz-nem-adja-fel-sopronban-sem/
http://www.sopron.info.hu/2007/04/28/6-drogmentes-magyarorszagert-maraton-a-szci/